Vračar

Opštine Beograda
Da li znate kako su pojedine opštine i krajevi u Beogradu dobili ime?

Postoje mnoge priče od kojih su neke samo pretpostavke, ali se svakome desilo da se zapita zašto je njegov kraj dobio baš to ime. Upravo zato, bavili smo se temom zašto su pojedine beogradske opštine dobile ime koje i danas nose.

Opštine Beograda
Opština Vračar
Vračar je jedna od najmanjih, ali najnaseljenijih beogradskih opština. Poznata je po lokalnom aktivizmu, mnogim veličanstvenim spomenicima, najvećem i najlepšem hrišćanskom hramu, lokalima sa najboljom kafom i uvek prisutnoj dobroj energiji na vračarskim ulicama.
Zanimljivosti
Koji si tip studenta u zavisnosti od toga gde živiš u Beogradu

Ponekad nije teško uočiti da postoje sličnosti između dela grada u kojem živiš i nekih osobina koje pokupiš. Saznajte gde pripadate u zavisnosti od toga da li ste hipster, navijač, umetnik, budući mladi profesionalac ili neko ko jednako vremena provodi u teretani i u čitaonici.

Šta pruža Beograd?
Upoznajte Cvetni Trg od njegovog nastanka do danas
Cvetnim Trgom ste sigurno prošli nebrojeno puta, ali da li ste se zapitali kakva je njegova istorija? Ukoliko vas interesuje kako je nastao i menjao se i da li je baš ovde otvoren prvi supermarket u Srbiji, nastavite da čitate tekst, otkrićemo vam mnoge tajne, ali ćemo vas i podsetiti zašto je ovo naselje idealno mesto za život.
Opštine Beograda
Simboli Beograda - grbovi opština

Da li ste znali kako izgledaju grbovi grada Beograda i nekih njegovih opština? Potražili smo za vas i izdvojili neke od grbova.