Vodič za Exit festival

Dešavanja u Novom Sadu

Vodič za Exit festival

Exit je jedan od najpopularnijih festivala u ovom delu Evrope. Svake godine ovaj festival privuče stotine hiljada posetilaca iz celog sveta. Ukoliko planirate da ove godine i vi budete deo najvećeg muzičkog događaja u Evropi, pronađite smeštaj u Novom Sadu za vreme Exita i spremite se za pravu avanturu.

Exit festival je već godinama simbol slobode, kulture, muzike i dobrog provoda. Ono što povezuje sve njegove posetioce je tolerancija i želja da se uživa u muzici. Najveća privilegija Exit festivala je ta što se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovaj zaštićeni objekat nastao je kao vojno utvrđenje, a danas je spomenik kulture i centar dobre muzike. Tvrđava se nalazi na obroncima Fruške gore na obali Dunava. Bilo je potrebno 88 godina da se izgradi, a današnji izgled je rezultat idejnog projekta francuskog vojnog arhitekte Sebastjana Vobana iz 17. i 18. veka. Postoje brojni istorijski izvori koji navode da je izgled tvrđave bio definisan još u srednjem veku, međutim ono što je sigurno tačno jeste da je ova tvrđava ponosni simbol Novog Sada i da pored festivala predstavlja pravu atrakciju.

Ako dolazite u većoj grupi, pronađite stan na dan u Novom Sadu za vreme Exita za 5 osoba. Iskoristite ovaj mini festivalski odmor da obiđete grad sa prijateljima i uživate u njegovim lepotama. U julu nas očekuje lepo i sunčano vreme, idealno za kupanje i sunčanje na plaži Štrand. Tokom dana se na ovoj plaži organizuju druženja i provod uz muziku. Opustite se uz muziku u nekom od kafića i barova na plaži, a u vreme ručka obiđite restorane ribljih specijaliteta po kojima je Novi Sad poznat.

Za one koji dolaze autom stan sa garažom je najbolji izbor. Kako je centar Novog Sada lako obići peške, auto vam neće biti potreban tokom samog festivala. Zato je najbolje da ga parkirate u garaži. Ne propustite priliku da vidite neke od najlepših znamenitosti grada. Na Trgu Slobode nalazi se katedrala – rimokatolička crkva Imena Marijinog sa spektakularnim tornjem visokim 72m. Ovo velelepno zdanje u neogotskom stilu je pravi arhitektonski dragulj. Trg je deo pešačke zone koja se nastavlja Zmaj Jovinom ulicom. Pored nje, još jedna od popularnih ulica u gradu je Dunavska ulica, svojevrsan muzej na otvorenom. U njoj se nalaze Gradska biblioteka, najstariji bunar u gradu napravljen davne 1721 godine, i brojni kafići, pabovi i restorani. Na kraju ulice je čuveni Dunavski park, čarobna oaza zelenila sa uređenim stazama i jezerom. Park je zaštićen kao spomenik prirode.

Kako ćete noći provoditi na tvrđavi, iskoristite dan da uživate u lepotama grada. Za dobro buđenje izaberite stan sa dvorištem gde možete popiti jutarnju kafu, ili stan sa terasom. Nakon buđenja okrepite se u nekom o restorana u centru grada, i organizujte druženje sa prijateljima u brojnim kafićima u ulici Laze Telečkog. Duž cele ulice nalaze se kafići i barovi gde uvek vlada dobra atmosfera i prijateljsko raspoloženje.

Bilo da tražite stan za dvoje, ili apartman za društvo, pronađite vaš stan na dan u Novom Sadu na vreme. Tokom festivala desetine hiljada turista rezervišu prenoćište. Stan na dan je odlična opcija za one koji žele luksuzan smeštaj u centru grada po odličnoj ceni. Pogledajte našu celokupnu ponudu stanova u Novom Sadu, rezervišite svoj stan na dan i uživajte u festivalu!