Decembar u Novom Sadu

Dešavanja u Novom Sadu

Decembar u Novom Sadu

Stigao nam je najlepši praznični mesec. U decembru nas čekaju slavlja, proslave, praznici i slobodni dani. Nakon što napravimo planove za narednu godinu, vreme ja da damo sebi oduška i da uživamo u onome što decembar u Novom Sadu donosi. 

Novosadski Winter Fest 

Od 28. novembra do 29. decembra u Novom Sadu će održavati Winter Fest. Tri godine za redom, ovaj festival će u Novi Sad doneti pravu polarnu bajku u kojoj će posetioci moći da uživaju u zimi i bogatom kulturnom sadržaju. Svako veće tokom trajanja Winter Festa u 18h deca iz novosadskih škola će pevati novogodišnje i božićne pesme, baš kao u filmovima! Ova atrakcija se zove „raspevana jelka“ i pored novogodišnjeg fijakera i slikanja u foto kabini, predstavlja jednu od omiljenih atrakcija. Za najmlađe je tu magični karusel i slatkiši sa brojnih štandova, dok odrasli mogu da uživaju u kobasicama, kuvanom vinu i perecama. Na repertoaru su izložbe novosadskih fotografa, koncerti pop i rok bendova i DJ nastupi od 20-22h. 

Ledena šuma 

Ledena šuma je ime za raskošno klizalište u Dunavskom parku. Pored centralnog klizališta u natkrivenom prostoru, za sve male i velike klizače dostupna je i staza za klizanje oko jezera u parku. Natkrivena bina ima i kulturno-zabavni program gde će se skoro svakodnevno održavati zabavni sadržaj. Obavezna je kupovina karte u kućici i iznajmljivanje klizaljki ukoliko ne posedujete svoje, a ukoliko imate svoje slobodno ih ponesite. Klizaljke se obuvaju 20 minuta pre početka smene i kada zakoračite na led zabava počinje! Vikendom možete očekivati nešto dinamičniji program, pa ćete pored praznične gastro ponude uveče imati prilike da uživate u muzici i da započnete provod uz DJ nastupe. Otvaranje Ledene šume je zakazano za 7. decembar, a čarolija će trajati do 20. januara. 

Koncerti 

Decembar je, između ostalog, i pravi mesec za koncerte i svirke. Mnogi muzičari se odlučuju za velike solističke koncerte, jubilarne nastupe i tradicionalne svirke baš u poslednjem mesecu u godini. Prvi uzbudljivi koncert u Novom Sadu nas čeka u Lazinom Teletu već 6. decembra kada nastupa Artan Lili, naš moderni rok bend koji je za kratko vreme osvojio srca publike. Zatim je tu veliki koncert Željka Joksimovića u Spensu, 7. decembra. U Sinagogi će se održati koncert Vasila Hadžimanova 21. decembra gde će publika imati priliku da čuje harmoničnu fuziju balkanskih melodija i džeza. 

Doček Nove godine 2019 

Pripreme za doček su uveliko počele. Restorani, klubovi i kafići su već krenuli sa rezervacijama, a na grad Novi Sad je pripremio bogat program, prilagođen predstojećem konceptu Evropske prestonice kulture. Na Trgu slobode nastupiće Nele Karajlić, Magnifico i DJ dvojac iz Moskve Filatov & Karas koji će uvesti publiku u novu 2019. godinu. 31. decembra organizovana je proslava na otvorenom u celom gradu, tokom celog dana. Pogledajte našu ponudu stanova za kratkorčno izdavanje u Novom Sadu: Stan na dan Novi Sad

Iskoristite praznično raspoloženje da provedete vreme sa porodicom i prijateljima. Dajte sebi vremena da se opustite i napravite plan za sledeću godinu. Usudite se da sanjate velike snove. Neka se među novogodišnjim odlukama nađe više vremena za odmor, šetnju, putovanja i avanture. Ako planirate da kupite stan u Novom Sadu ili možda kuću, znajte da imate pouzdanog partnera. Na nas uvek možete da računate.