Zašto smo odlučili da postanemo onlajn agencija za nekretnine?

Novo iz City Experta

Zašto smo odlučili da postanemo onlajn agencija za nekretnine?

U Srbiji smo prva i (za sada) jedina onlajn agencija za nekretnine. Odlučili smo se na ovako veliki korak sa željom da unapredimo naše poslovanje i da svim našim korisnicima ponudimo nešto novo. Najveće promene odnose se na način zakazivanja gledanja, komunikacije sa zainteresovanim stranama i na gledanje nekretnine bez prisustva agenta na terenu. Pročitajte više o najhrabrijoj odluci koju smo doneli do sada i saznajte koji su benefiti našeg novog modela poslovanja.

Sve prednosti onlajn agencije za nekretnine

Znamo da je kupovina stana mnogo više od kupovine kućnih aparata preko TV šopa, ali sama ideja zaista nije loša, pod uslovom da je sve transparentno. Ne morate da se vozite satima po gradu, sastajete sa agentom posle radnog vremena i ne morate da ugostite nekoliko desetina zainteresovanih kupaca i zakupaca u svom domu. Ako ste vlasnik koji prodaje ili izdaje stan u kojem ne živi, onda neće morati da zbog svakog interesenta dolazite u nekretninu koju prodajete. I nećete morati sve to da radite posle 17h ili subotom. 

Sa nama možete pretražiti sve stanove onlajn, izdvojiti one koji vam se dopadaju i zakazati gledanja samo onih stanova za koje ste već zainteresovani. Kao vlasnik možete popuniti formu za dodavanje nekretnine na naš sajt, pripremiti svu dokumentaciju, poslati nam dokumentaciju email-om ili preko poruke, a mi ćemo zakazati snimanje nekretnine i postaviti je onlajn u roku od 24h. Nakon toga, vi birate termine gledanja kada vama to odgovara. Vrlo važna stvar u celom ovom procesu, jeste transparentnost. Kako informacije serviramo onlajn, svim korisnicima nudimo iste uslove.

Mi potpunu transparentnost možemo da ostvarimo zato što imamo: 

  • onlajn agente koji kupce, zakupce i vlasnike vode kroz ceo proces. Sa nama znate unapred šta vam je sve od dokumentacije potrebno, kako izgleda sama procedura kupoprodaje, i šta je potrebno da uradite da bi vaša nekretnina bila konkurentna na tržištu. 
  • korisničku podršku koja vam pomaže oko tehničkih problema ili nekih specifičnih slučajeva na koje posebno treba da obradite pažnju. 
  • pravni tim. Zahvaljujući njima smo u svakom trenutku sigurni da su vlasnici, kupci, zakupci i svi koji imaju kontakt sa nama zaštićeni. Poslujemo isključivo po zakonu i zato možemo da vam ponudimo potpunu transparentnost. 
  • imamo ceo stručni tim, IT, fotografe i još mnogo saradnika koji u svakom trenutku rade na razvijanju i unapređivanju poslovanja. 

Onlajn agencija za nekretnine vs. tradicionalna agencija 

Kako možemo da stavimo sve karte na sto, ili u našem slučaju sve informacije na sajt, sa nama znate da je sve baš tako kao što izgleda. Na sajtu se nalaze slike nekretnina, video snimci, 360 prikaz, video, informacije o opremljenosti i još mnogo toga. Pa, kada zgrada nema lift, ima zajedničko dvorište ili se prodaje vertikala kuće sa zajedničkim ulazom, sa nama ćete sve to znati unapred pre nego što odete da pogledate stan uživo. Nijedna nekretnina ne može biti oglašena na našem sajtu, a da za nju nije prikupljena sva potrebna dokumentacija. To znači da se neće desiti da ne možete da kupite ili prodate stan jer nema potpune dokumentacije. Takođe, to znači da neće biti onih koji odustaju „samo zbog toga što stan nema terasu/lift/đakuzi“. Sve ove informacije su dostupne na sajtu i prezentovane u naprednoj medija prezentaciji. Naravno, možda nekome promaknu, ali za to nismo odgovorni ni mi ni druga strana. I ovakvi slučajevi se dešavaju, ali zaista vrlo retko. U tradicionalnim agencijama agenti za nekretnine nemaju mogućnost da sve informacije ponude pre samog razgledanja. Zato često kupci i zakupci budu neprijatno iznenađeni kada shvate da im nekretnina uopšte ne odgovara. Zato smo mi tu mogućnost potpuno eliminisali. Sa nama znate da je sve što ćete videti uživo baš onako kako izgleda na sajtu.

Tehnologija koja štedi i vreme i novac 

Kada možemo da ponudimo transparentnu uslugu i iskrenu saradnju, zašto ne bismo sve to radili još i onlajn i uštedeli mnogo vremena? Vlasnici neće morati da se sastaju sa agentom, već će moći da zakažu direktno upoznavanje sa zainteresovanom stranom. Kako će interesenti već unapred znati šta da očekuju, vlasnik ne mora da troši mnogo vremena na prijem različitih ljudi. Kupci i zakupci ne moraju da troše mnogo vremena na razgledanje i ispitivanje o opremljenosti i lokaciji, jer sve te informacije mogu da vide onlajn. Nema traženja još samo jednog papira ili još samo jedne overe dokumenta, jer sa nama znate tačno sve što vam treba. 

Zakazivanja gledanja se rade onlajn, komunikacija se odvija email-om i SMS-om, a sve potrebne informacije su uvek dostupne na sajtu. Naravno, tu su i onlajn agenti dostupni telefonom bez čijeg znanja ne bismo mogli da izvedemo ceo proces digitalizacije i prelaska na onlajn model. Oni i dalje posreduju u komunikaciji, pomažu oko formiranja cene, vode proces pregovora i rade ono što rade najbolje – prodaju i izdaju nekretnine u rekordnom roku. 

Naš novi sistem onlajn poslovanja je pre svega olakšanje za vlasnike nekretnina jer pored niže provizije u odnosu na konkurenciju, uspevamo da održimo isti kvalitet usluge za mnogo manje potrošenog vremena. Naravno, što je brži proces kupoprodaje mi imamo više vremena za druge izazove, a vlasnici stanova imaju mnogo više vremena za sebe. Umesto izlaska agenta na teren i pregovaranja sa njim i preko njega, sada možete sami pokazati svoju nekretninu i dobiti ponudu direktno od zainteresovanog kupca/zakupca. Ukoliko niste zadovoljni ponudom, uvek možete nazvati agenta i zatražiti pomoć u samom procesu pregovaranja. 

Prešli smo na onlajn model da bi uštedeli vreme, smanjili troškove i ponudili najnižu proviziju na tržištu. Prešli smo na onlajn model zato što nemamo šta da krijemo od naših korisnika i zato što želimo da svima olakšamo proces prodaje i izdavanja, kupovine i zakupa nekretnina. Prešli smo na onlajn model zato što verujemo u transparentnost, poslujemo po zakonu i smatramo da ovo tržište nekretnina može da se promeni samo ako se promene svi koji u njemu učestvuju. Za početak, mi smo bili prvi, a znamo da nam mnoge promene tek slede. Kao pioniri u transparentnom poslovanju, ponosni smo na naše korisnike i fanove i znamo da sa njima zajedno stvaramo budućnost sveta nekretnina.