9 stvari koje ste uvek želeli da znate o City Expert-u

Novo iz City Experta

9 stvari koje ste uvek želeli da znate o City Expert-u

Nakon tri godine poslovanja u Beogradu i Novom Sadu, polovinom 2018. godine City Expert postaje prva onlajn agencija za nekretnine u Srbiji. Naš cilj je da pokrenemo promene i da otvoreno pričamo o onome što naše korisnike interesuje. U ovom tekstu možete saznati ono što vas je uvek zanimalo u vezi sa City Expert-om, a što niste imali koga da pitate.

1. Kako to da agencija izdaje stanove bez provizije?

Kao agencija koja se bavi posredovanjem pri kupovini i izdavanju nekretnina, mi naplaćujemo proviziju vlasnicima nekretnina. Za zakupce su sve naše usluge besplatne.

2. Da li to znači da ćete raditi samo za vlasnika?

Da nema zainteresovanih kupaca i zakupaca ne bi bilo ni prodatih ni izdatih stanova, samim tim ni uspešnih realizacija prodaje i zakupa koje bi privukle vlasnike nekretnina da sarađuju sa nama. Tako da, nikada ne radimo samo za vlasnika, jer su nam jednako važni svi naši korisnici. Ono što je važno napomenuti jeste da je City Expert veb stranica napravljena kao jedna vrsta „samouslužnog servisa“ gde korisnici sami pronalaze nekretninu koja im odgovara. Mi smo korisnicima to omogućili tako što smo napravili detaljnu pretragu koja daje personalizovane rezultate sa prezentacijama i svim potrebnim informacijama o troškovima i opremljenosti. Omogućili smo korisnicima da pretražuju nekretnine iz udobnosti svog doma u bilo kom dobu dana. Tako mi radimo za sve vas, a vi pronalazite stan ili kuću za sebe.

3. Da li je onda provizija uračunata u cenu nekretnine?

Cenu nekretnine određuje vlasnik. Kada je u pitanju prodaja stanova često je slučaj da će se vlasnik zajedno sa potencijalnim kupcem dogovoriti oko cene nekretnine. Naši agenti su tu da pomognu u toj vrsti pregovora. Međutim, mit da je provizija uračunata u cenu nekretnine jednostavno nije istinit. Često ćete na samoj stranici nekretnine pronaći informaciju da ukoliko je nekretnina na nekom drugom portalu ili preko neke druge agencije oglašena sa nižom cenom, da ta niža cena važi i za City Expert. Kada vlasnik odobri nižu cenu, ona važi i kod nas, tako da City Expert ni u kom slučaju ne može da „uključi proviziju“ u samu cenu.

4. Kako se isplati da nudite nižu proviziju u odnosu na druge agencije?

Kako se velikim delom oslanjamo na tehnologiju, potrebno je manje vremena i manje resursa da bi se jedan zahtev obradio. Automatizacija i digitalizacija poslovanja su nam omogućile da za manje vremena obradimo veći broj zahteva, samim tim i da imamo manje troškova. Zato smo ponudili najnižu proviziju na tržištu. Eliminacijom nepotrebnih koraka u samom procesu posredovanja, kao što je agent prisutan na terenu i uvođenjem elektronskih dokumenata za mnoge stvari, smanjili smo troškove i ponudili našim korisnicima uslugu koja svima štedi i vreme i novac.

5. Zašto tražite verifikaciju na vašoj stranici?

Pre nego što smo prešli na onlajn poslovanje, agent za nekretnine je na samom gledanju nekretnina pravio zapisnik o gledanju i uz lične karte potpisivao dokument o upoznavanju kupca/zakupca sa vlasnikom. Sada se sve to radi elektronski i zato je potrebna verifikacija svakog korisnika koji koristi usluge City Expert-a, uključujući i sam veb sajt.

6. Šta radite sa tim podacima?

Čuvamo ih u elektronskoj bazi registrovanoj kod Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i koristimo ih za poslove posredovanja, kako je propisano zakonom.

7. Zašto nekretnina na fotografijama izgleda lepše nego uživo?

Često je slučaj da fotografija i ne može da prikaže sve elemente jedne nekretnine, pa da ona izgleda lepše uživo nego što je na fotografijama. Ali, ako vam se učini da nekretnina izgleda lepše na fotografijama, to je zato što vlasnici stanova obično pripreme nekretninu za fotografisanje, sklone lične stvari i srede enterijer. Ako se u tom prostoru živi on će jednostavno izgledati drugačije kada dođete. Teško da je ičiji stan u svakom trenutku sređen cakum-pakum.

8. Ko „stoji iza“ City Expert-a?

Naši zaposleni, investicija ENIF fonda preko SC Ventures i kreativna sila koja nas pokreće da promenimo tržište nekretnina. Investicija od 1.5 miliona € nam je omogućila da uložimo u tehnologiju, zaposlene i da radimo na tome da ceo proces još više unapredimo, automatizujemo i da skratimo vreme koje je potrebno da bi se jedna nekretnina prodala ili izdala.

9. Zašto oglase City Expert-a viđam i na drugim portalima?

Ponekad sarađujemo i sa drugim agencijama i portalima da bismo omogućili vlasniku da u što kraćem roku proda ili izda nekretninu. Uvek smo otvoreni za saradnju sa našim kolegama i trudimo se da svakom korisniku ponudimo što bolju vidljivost i što bržu uslugu.

Ukoliko imate još pitanja na koja biste voleli da dobijete odgovor pišite nam na Facebook-u ili Instagramu-u. Ako želite da ponudite svoju nekretninu, na našem sajtu možete pronaći više informacija u vezi sa samim procesom postavljanja nekretnine na sajt. Oni koji žele da kupe ili iznajme nekretninu u Beogradu ili Novom Sadu mogu da krenu od naše pretrage i da uz pomoć naprednih filtera lako pronađu stan po svojoj meri.