Zvezdara

Opštine Beograda
Da li znate kako su pojedine opštine i krajevi u Beogradu dobili ime?

Postoje mnoge priče od kojih su neke samo pretpostavke, ali se svakome desilo da se zapita zašto je njegov kraj dobio baš to ime. Upravo zato, bavili smo se temom zašto su pojedine beogradske opštine dobile ime koje i danas nose.

Opštine Beograda
Opština Zvezdara
Opština Zvezdara je beogradska opština koja ima bogatu i zanimljivu istoriju i još zanimljiviju sadašnjost. Ona predstavlja grad unutar grada i urbanu oazu koja svakom stanovniku nudi sve što mu treba, pa nije neobično što veliki broj Beograđana, ali i onih koji dođu u glavni grad, odlučuje da živi baš na opštini Zvezdara.
Šta pruža Beograd?
Vukov spomenik - sudar tradicije i mladosti na jednom mestu
Nekada je ovaj deo grada smatran za periferiju i nepošteno bio isključen iz svih bitnijih dešavanja. Danas je ta nepravda ispravljena i Vukov spomenik je postao jedno od omiljenih mesta za život u Beogradu.
Šta pruža Beograd?
Mirijevo - Naselje uzbudljive prošlosti i užurbanog rasta
Sve brže rastuće naselje sa dugom i zanimljivom istorijom, postalo je jedno od najčešćih izbora mladih parova koji započinju porodični život. Saznajte koje su prednosti života u brdovitom i živopisnom Mirijevu!
Šta pruža Beograd?
Lion - raskrsnica trgovine i kulture nadomak centra grada

Ako biste novopečenog studenta pitali u kakvom bi kraju voleo da živi,  odgovor bi verovatno glasio – da bude blizu centra, da je pun života, ali da je ipak i dovoljno miran, ne bi li se mo

Opštine Beograda
Simboli Beograda - grbovi opština

Da li ste znali kako izgledaju grbovi grada Beograda i nekih njegovih opština? Potražili smo za vas i izdvojili neke od grbova.