Prodaja nekretnina

Saveti
Katastar nepokretnosti: kako da upišem svoju nekretninu?
Katastar nepokretnosti je javni registar u kom su evidentirani svi relevantni podaci o nepokretnostima u Srbiji. Iako često velika nepoznanica za građane i uzročnik glavobolje, ovaj registar i zakoni koji ga prate su organizovani u cilju uspostavljanja i održavanja tačne evidencije o nekretninama radi sigurnosti pravnog prometa.
Pravni saveti
Legalizacija objekata - uslovi, proces i cena legalizacije
Ukoliko posedujete neku nekretninu ili ste se upustili u traženje i kupovinu iste, legalizacija je obaveza na koju morate računati.
Tržište nekretnina
Izdavanje stanova Rusima - uticaj na cene nekretnina i procedura izdavanja

Sve je veći broj stranih državljana koji odlučuju da se na kraći ili duži vremenski period presele u Srbiju. S obzirom na trenutnu situaciju u svetu, najveći broj tih državljana su Rusi, koji se odlučuju da iznajme ili kupe nektretnine na teritoriji naše zemlje. Prema javno objavljenim informacijama u Srbiji je trenutno između 30.000 i 50.000 Rusa.

Nove zgrade i projekti / Pravni saveti
Osnovni pojmovi koje treba da razumete ukoliko kupujete stan u novogradnji

Prilikom kupovine stana u novogradnji potrebno je da imate znanje o osnovnoj dokumentaciji sa kojom ćete se susresti. U ovom tekstu pojašnjavamo šta svaki dokument znači, kako bismo vam olakšali proces kupovine novogradnje.

Savetujemo Ruse
Detaljan vodič za Ruse: Kako kupiti stan u Srbiji?

Sve više stranih državljana, među kojima je najviše Rusa, odlučuje se da kupi nekrenina u Beogradu. Međutim, iako većina stranaca ima spreman novac za kupovinu stana, postoje mnoge poteškoće sa kojima se strani državljani suočavaju, a jedna od glavnih je jezik, ali i dokumentacija.

Saveti za vlasnike
5 najbitnijih koraka u prodaji kuće

Odlučili ste da prodate svoju kuću, ali ne znate kako da to učinite. Odredili ste jednu cenu na  koju se niko već izvesno vreme ne javlja. Kada prodajete kuću, potrebno je da znate nekoliko stvari, kako bi proces tekao glatko. U ovom tekstu saznaćete kako da se na što bezbolniji i bolji način pripremite za prodaju kuće i kako da u što kraćem roku to ostvarite. Cena je samo jedan od razloga zbog kojih može da se desi da prodaja ne teče po planu, ali daleko od toga da je jedini.

Savetujemo Ruse
Ruske škole u Beogradu

Ukoliko ste stanovnik Rusije i privremeno ili trajno boravite u Srbiji sa decom, u ovom tekstu saznaćete sve o svim ruskim školama na teritoriji Beograda.

Pravni saveti
Ko zapravo plaća porez na prenos apsolutnih prava?

Da bismo odgovorili na pitanje da li porez na prenos apsolutnih prava plaća prodavac ili kupac, moramo da razdvojimo zakonske odredbe koje regulišu ovu materiju od prakse u oblasti prometa nepokretnosti.

Saveti za vlasnike
Šta određuje vrednost nekretnine?

Želite da prodate ili izdate nekretninu, ali niste sigurni po kojoj ceni? Cena zavisi od mnogo faktora. Tako na primer ako želite da prodate svoj stan, cena će zavisiti najviše od lokacije, stepena sređenosti, spratnosti, strukture, orijentisanosti, mikrolokacija. Ukoliko pak želite da izdate stan na cenu zakupa će uticati godina gradnje zgrade, spratnost, okolina, parking mesta, kvadratura stana, opremljenost.

Pravni saveti / Tržište nekretnina
Da li razmišljate o kupovini kuće na selu?

Poslednjih nekoliko godina mladi bračni parovi se neretko odlučuju da svoju porodicu zasnuju u nekom od sela naše lepe zemlje. Tome je u određenoj meri doprinela i situacija izazvana korona virusom, čiji smo svedoci, kada smo shvatili da parče raja na selu ima ogromnu prednost u odnosu na život u stanovima u velikim gradovima. Nesumnjivo je da i jedna i druga životna sredina imaju i svoje prednosti i svoje mane.

Nove zgrade i projekti
Zapadna firma New Passel donosi nov pečat izgradnje i kvaliteta u Srbiju

Svi smo svedoci da je Beograd postao grad kranova. Gradi se sve više, a zgrade niču kao pečurke. U svom tom mnoštvu novogradnji, važno je izdvojiti se od konkurencije i ponuditi nešto drugačije - novogradnju koja odiše stilom i kvalitetom, a koja svojim eksterijerom ne narušava izgled okolnih zgrada, već ulepšava ulicu i ceo kraj.

Nove zgrade i projekti
Život u Zemunu je posebna priča, a evo zašto je život u novom kompleksu “Zemunka” sve što vam je potrebno

Za Zemunce, Zemun će zauvek biti večiti grad u Beogradu, a za one koji tragaju za svojim mestom među kaldrmisanim ulicama, nov stambeni kompleks “Zemunka” može postati dom koji će nositi u srcu.

Pravni saveti
Da li investitor može da kasni sa rokom završetka radova?

Prilikom kupovine stana u novogradnji jedan od najčešćih problema sa kojim se kupci susreću je kašnjenje investitora sa izgradnjom objekta. Neretko se dešava da investitor prekorači očekivani rok za izgradnju, a u izuzetnim situacijama to kašnjenje može biti i neprimereno dugo.

Nove zgrade i projekti / Novo iz City Experta
Uz inovativne metode lako i brzo do kupaca uz City Expert tim novogradnje

Novogradnja osvaja Beograd pa je jako važno dobro se ispromovisati među konkurencijom kako bi se lako i brzo stiglo do kupaca. Zbog sve većeg izbora, kupci se danas sve više okreću novogradnji koja mora da se istakne po kvalitetu, ceni, ali i po prodajnom pristupu. Pre godinu dana smo prepoznali ovaj trend i tada krećemo sa razvojem našeg tima novogradnje na čelu sa Srđanom Mitrovićem koji dolazi iz bankarskog sektora nakon više od 13 godina rada na rukovodećim pozicijama.

Nove zgrade i projekti
Investirajte pametno u nekretnine na lokacijama u razvoju

Cene kvadrata su u porastu, ali je potražnja za nekretninama i dalje na visokom nivou, a jedan od glavnih razloga jesu i nikada niže kamate banaka.

Pages