Izdavanje stana

Saveti za vlasnike
Ovako treba fotografisati nekretninu! Saveti fotografa za bržu prodaju
Da li se pitate kako fotografije enterijera u magazinima izgledaju tako profesionalno i besprekorno? Nisu uvek u pitanju luksuzne nekretnine, ali dobro uvežbani fotografi uspevaju da prostor zasija u najboljem mogućem izdanju.
Pravni saveti
Pravni izazovi i moguća rešenja u procesu legalizacije objekata u Srbiji

Legalizacija objekata je postupak kojim se nezakonito izgrađeni objekti, odnosno objekti izgrađeni bez građevinske dozvole ili odobrenja za izgradnju, dovode u sklad sa zakonom i priznaju kao legalni. Ova tema je od velike važnosti u Srbiji, gde se broj nelegalno izgrađenih objekata procenjuje na oko pet miliona.

Saveti za vlasnike
Kako da efikasno upravljate svojom nekretninom: Saveti za vlasnike

Upravljanje nekretninom može biti izazovno, posebno ako izdajete svoju nekretninu. Između održavanja, određivanja cene, izbora pravog stanara i zakonskih obaveza, postoji mnogo faktora na koje treba obratiti pažnju. U ovom blogu, pružićemo vam korisne savete kako da efikasno upravljate svojom nekretninom.

Pravni saveti
Depozit za stan - šta je i kako se određuje visina depozita za izdavanje stana?

Kada dođe do toga da se useljavate u nov stan, u trenutku potpisivanja ugovora, vlasnik stana će verovatno zahtevati depozit, tačnije određenu sumu novca, koji predstavlja garanciju kojom se zakupodavac osigurava da nepokretnost neće biti oštećena, odnosno da će biti vraćena u prvobitno stanje.

Saveti
Kako najlakše izdati stan
Izdavanje stana ne mora da bude noćna mora!
Zanimljivosti
Nestvarna kuća na Avali od stakla i čelika koja lebdi nad tlom

Ekskluzivno dostupna na dugoročno izdavanje na City Expert sajtu

Saveti
PRIČA O STANU: Kako napraviti stan za maštanje?

Svi želimo da naš stan bude poseban. Takođe da bude lep i funkcionalan. Time se rukovodio i vlasnik stana na Novom Beogradu, koji je klasičan četvorosoban preuredio u dvoiposoban stan. Želeo je, i na kraju uspeo, da napravi prostor koji pleni pažnju pažljivo osmišljenim detaljima i čija udobnost se oseća "sa vrata".

Novo iz City Experta
Nova opcija za vlasnike: Pokažite stan preko video poziva!

Prodaja stana ili traženje sigurnih zakupaca nikada nisu bili lak posao, a posebno ne sad, u vreme globalne pandemije kojoj se ne vidi kraj. Kako prodati stan a ograničiti fizičke kontakte? Kako efikasno naći zakupce a ne izložiti svoje zdravlje nepotrebnim rizicima?

Saveti
Pet friendly stanovi za izdavanje

Ako imate kućnog ljubimca i podstanar ste, svaka potraga za stanom predstavlja izvor frustracije za vas. Sigurno ste se zapitali, zašto u tako velikom gradu ima tako malo stanova za izdavanje u kojima su kućni ljubimci dobrodošli?

Saveti
Šta treba da znate pre nego što iznajmite stan
Septembar je vezan za nove početke. Bilo da dolazite da studirate u novi grad ili počinjete samostalan život, iznamljivanje stana je svakako veliki korak u vašem životu. Da bismo vam pomogli da iz ovog iskustva izađete srećni i zadovoljni, sastavili smo listu saveta koje treba da uzmete u obzir prilikom planiranja ove važne akcije.
Saveti / Uređenje stana
6 saveta koji će vam pomoći da brže izdate stan
Mnogo je faktora koji utiču na to da li će se vaš stan dopasti zakupcima, ali ništa ne može da nadmaši prvi utisak! Ono što ljudi vide pri ulasku će najverovatnije formirati njihovu konačnu odluku.
Saveti / Novo iz City Experta / Naši gosti
Ekskluzivni saveti i cake iz City Experta za pronalaženje idealnog stana

Iako nova akademska godina počinje za nekoliko nedelja, mnogi studenti još uvek traže stan u Beogradu. Ako ste među njima, poslušajte savete naše menadžerke Gordane Jović o tome kako da uštedite vreme, sačuvate živce i jednostavno saznate koja nekretnina je dobra, a koju treba da preskočite.

Novo iz City Experta
Zbog čega zakupci ne plaćaju proviziju?

Već nekoliko godina City Expert posluje pod jednom parolom - lako do stana bez provizije. Znamo da zakup stana nije lak posao i da dobra agencija za nekretnine treba da vas podrži i da vam olakša ceo proces. Zato City Expert ne naplaćuje proviziju zakupcima, jer oni već imaju velike troškove i zato imaju kompletnu uslugu bez nadoknade. Jedno od najčešćih pitanja je zbog čega zakupci ne plaćaju proviziju, kada postoje realni troškovi koje jedna agencija za nekretnine ima u toku procesa izdavanja? U ovom tekstu vam otkrivamo zbog čega.

Pravni saveti
Pravo plodouživanja
Plodouživanje je lična službenost koja se sastoji iz ovlašćenja upotrebe i pribiranja plodova sa tuđe stvari. Saznajte da li plodouživalac može da proda stan, da li može da izda stan u zakup i šta se dešava ako hoćete da kupite stan sa teretom plodouživanja.
Saveti
Kako iskoristiti vreme između dva izdavanja nekretnine

Biti vlasnik nekretnine za izdavanje podrazumeva određene odgovornosti. Njihovo efikasno i blagovremeno ispunjavanje u mnogome će vam olakšati život i učiniti vas uspešnijima u ovom poslu. Ignorisanje vaših obaveza, ma koliko trenutno delovalo jednostavnije, na duge staze vam, osim manjih prihoda, može doneti i značajne probleme.

Pages