Beograd

Opštine Beograda
Da li znate kako su pojedine opštine i krajevi u Beogradu dobili ime?

Postoje mnoge priče od kojih su neke samo pretpostavke, ali se svakome desilo da se zapita zašto je njegov kraj dobio baš to ime. Upravo zato, bavili smo se temom zašto su pojedine beogradske opštine dobile ime koje i danas nose.

Opštine Beograda
Opština Zvezdara
Opština Zvezdara je beogradska opština koja ima bogatu i zanimljivu istoriju i još zanimljiviju sadašnjost. Ona predstavlja grad unutar grada i urbanu oazu koja svakom stanovniku nudi sve što mu treba, pa nije neobično što veliki broj Beograđana, ali i onih koji dođu u glavni grad, odlučuje da živi baš na opštini Zvezdara.
Šta pruža Beograd?
Upoznajte Cvetni Trg od njegovog nastanka do danas
Cvetnim Trgom ste sigurno prošli nebrojeno puta, ali da li ste se zapitali kakva je njegova istorija? Ukoliko vas interesuje kako je nastao i menjao se i da li je baš ovde otvoren prvi supermarket u Srbiji, nastavite da čitate tekst, otkrićemo vam mnoge tajne, ali ćemo vas i podsetiti zašto je ovo naselje idealno mesto za život.
Šta pruža Beograd?
Učiteljsko naselje - idealan spoj mirnog i urbanog života
Na samo 3,5km od centra grada, između bučnog Bulevara kralja Aleksandra i prometne ulice Vojislava Ilića ušuškano je Učiteljsko naselje formirano oko istoimene ulice. Ovo urbano područje predstavlja deo Konjarnika je idealno za miran porodični život u nekoj od kuća ili omanjih zgrada nedaleko od glavnih saobraćajnica.
Šta pruža Beograd?
Konjarnik - spoj prirode i gradskog života
Konjarnik i njegovi neboderi koji seku oblake, već decenijama žele dobrodošlicu i srećan put svim namernicima koji dolaze da ostanu, ali i onima koji svoj put nastavljaju dalje. On je kapija i čuvar Beograda.
Šta pruža Beograd?
Lion - raskrsnica trgovine i kulture nadomak centra grada

Ako biste novopečenog studenta pitali u kakvom bi kraju voleo da živi,  odgovor bi verovatno glasio – da bude blizu centra, da je pun života, ali da je ipak i dovoljno miran, ne bi li se mo

Opštine Beograda
Opština Novi Beograd
Ukoliko pređete neki od šest beogradskih mostova naći ćete se na najpoznatijoj gradskoj ravnici – opštini Novi Beograd. U pitanju je najbrže rastuća gradska opština, korporativni centar čitave Srbije, opština sa najviše zelenila i srce svih dešavanja sa leve strane reke Save.
Naši gosti
Đorđe Jojkić se bavi snimanjem iz vazduha. I to radi, skromno može reći, izvrsno. Snimak Beograda iz vazduha nosi dah vedrine i ponovo nam otkriva Beograd u najboljem svetlu. Više od 40 scena snimanih dronom podseća nas da je Beograd odlična turistička destinacija, ali i divno mesto za život. Njegova priča može biti inspiracija svima nama.
Opštine Beograda
Simboli Beograda - grbovi opština II
Ovog puta vam predstavljamo još nekoliko grbova beogradskih opština. Prikazujemo vam vam grbove opština Čukarica, Palilula, Novi Beograd i Rakovica.
Saveti
Životinje u gradu - pravila
Ako imate ljubimca ili planirate da kupite ili usvoite nekog krznenog prijatelja, ovaj pregled zakona vam može koristiti.
Opštine Beograda
Simboli Beograda - grbovi opština

Da li ste znali kako izgledaju grbovi grada Beograda i nekih njegovih opština? Potražili smo za vas i izdvojili neke od grbova.