10 osnovnih stvari koje vaš apartman mora da poseduje

Saveti

10 osnovnih stvari koje vaš apartman mora da poseduje

Srbija je postala veoma privlačna destinacija, kako za poslovne ljude, tako i turiste. Primetno povećanje broja posetilaca naročito je doživeo Beograd. Čuven u celom regionu, a i šire, kao centar vrhunske zabave i odličnog provoda, Beograd ima odlične hotele. Osim njih, ovaj dimanični grad je otvorio vrata stanova za kratkoročno izdavanje gostima iz Srbije i celog sveta.

Nekada je bilo uobičajeno, čak i jedino moguće, da turisti odsedaju u hotelima. Međutim, danas se čak većina gostiju odlučuje da svoj boravak provede u apartmanima koji se izdaju na jedan ili nekoliko dana. Ovakav smeštaj može da bude jeftin, ali ne nužno, pošto se u našoj ponudi nalaze i luksuzni apartmani koji pružaju komfor na nivou elitnih hotela, ali uz potpunu privatnost. Kratkoročno izdavanje postalo je unosan posao, pa nekretnine za kratkoročno izdavanje, popularno nazvane Stan na dan niču po celom gradu.

City Expert kao i uvek sa vama deli svoje znanje i iskustvo. Istražujući zahteve gostiju došli smo do podataka bitnih svakom vlasniku nekretnine koji želi da je uspešno izdaje kao Stan na dan. Ovo je, između ostalog, bitno znati i zbog kategorizacije stana za kratkoročno izdavanje. Evo šta bi svaka nekretnina koja se kratkoročno iznajmljuje trebalo da poseduje.

1. Čisti peškiri i posteljina

Ovde je poseban akcenat na reči čisti. I naravno, celi. Vreme drumskih svratišta prošlo je zajedno sa zapregama i kočijama. Ponudite gostima maksimalnu higijenu i oni neće biti nezadovoljni. 

2. Opremljeno kupatilo

Toaletni papir, sapun, šampon i gel za tuširanje su osnovne potrepštine koje svako od nas očekuje da mu budu na raspolaganju gde god se zatekao. Ispunite to očekivanje svojim gostima.

3. Fen

Osim što ubrzava proces sušenja kose i ubrzava pripreme za izlazak iz stana, fen je pojedinim gostima neophodan, ne samo iz estetskih razloga. Duga i gusta kosa u kombinaciji sa osetljivim sinusima mogu gosta osuditi na veče u stanu, ili na izlazak sa masnom kosom.

Mada će oni kojima je fen od životne važnosti uvek imati jedan uz sebe, biće im drago da vide da mislite na njihove potrebe.

4. Osnovno posuđe i pribor za ručavanje

Ovo je jedna od stavki koja, osim praktičnog ima i dublji značaj. Na ovaj način vaši se gosti osećaju kao kod kuće, što je dobra osnova za njihov ponovni dolazak baš u vaš Stan na dan. Uz ovo dodajte i osnovne začine: so i biber i na odličnom ste putu...

5. Kuvalo za vodu

Jedan od najbitnijih kuhinjskih aparata svakom gostu, kuvalo ili popularni ketler će im omogućiti uživanje u kafi i čaju za samo par minuta. To stvara osećaj slobode koju imaju u sopstvenom domu. Ako želite da ostavite još jači utisak, pored ketlera imajte spremne kesice čaja i instant kafe, a možda čak i neku Quick supicu.

6. Mikrotalasna pećnica

Praktična, brza i pre svega navika inostranih turista. Naravno da je možete zameniti električnim štednjakom, ali ona i tada ostaje jako dobra ideja.

7. Vešalice za odela

Jeftine, a neophodne. Omogućite svojim gostima da se raspakuju kao da su kod kuće i učinićete da se tako i osećaju. A takvi gosti se rado vraćaju u vaš Stan na dan.

8. Pegla

Ako su proputovali i hiljade kilometara, to ne bi trebalo da se vidi na gostima koji odsedaju u vašem stanu za kratkoročno izdavanje. Ovo naročito važi za goste koji su na poslovnom putu. Uz peglu obavezno idu daska za peglanje i sušilica za veš.

9. Internet i kablovska televizija

Danas svako očekuje da bude dostupan u svakom trenutku. Obezbedite gostima kvalitetan Wi-Fi inače ih nećete više videti. Televizija im omogućuje da se opuste u trenucima dokolice, a stranim gostima i da se dodatno upoznaju sa našom zemljom.

10. Klima uređaj

Još jedna od civilizacijskih tekovina koju zahteva skoro svaki gost koji će odsesti kod vas. Takođe, omogućite gostu da sam sebi stvori mikroklimu i osećaće se mnogo bolje u vašem apartmanu.

Ako posedujete stan za kratkoročno iznajmljivanje u Beogradu, ili ste vlasnik stana na dan u nekom drugom turističkom mestu u Srbiji, na vama je da se postarate da je stan bezbedan, komforan i adekvatno opremljen. Budite svesni da vaši gosti, iako se odlučuju da odsednu u vašem apartmanu umesto u hotelu, i dalje očekuju dobru uslugu. Kratkoročni najam apartmana podrazumeva da će njihov boravak u Beogradu biti kratak, zato se postarajte da ga pamte i po odličnom smeštaju.