Stan na dan - vaš put do dobre zarade

Novo iz City Experta / Saveti

Stan na dan - vaš put do dobre zarade

Imate stan koji dajete u zakup ili planirate da investirate u nekretninu koju ćete izdavati? Da li želite da zarađujete mnogo više nego sada? Od 30 do preko 200 evra dnevno?

Ova pitanja vam verovatno zvuče kao mamac nekakvog multilevel marketinga, piramidalne prevare ili slične prodaje magle. Ipak, nije tako. Glavnu ulogu u ovom scenariju uspeha igra vaša nekretnina, a reditelj ste vi. Zarada zavisi od učestalosti prikazivanja vašeg ostvarenja, čiji je naslov “Kratkoročno izdavanje”.

Još uvek vam nije jasno? Zaboravimo metafore i pređimo na činjenice. Pre svega, treba da znate šta je kratkoročno izdavanje, ili usluga popularno nazvana stan na dan. To je nelinearni put do stabilnih i značajnih prihoda, koji, ako mu se posvetite, može biti i put do finansijske slobode.

Pretpostavimo da imate stan koji izdajete na godinu dana unapred. Stan je prazan i donosi vam 200 evra mesečno, što je skoro 7 evra dnevno. Nije loše, ali može i bolje. Zamislite sada da ga izdajete za mesečnu kiriju. Niko ne želi da iznajmi na kraće vreme prazan stan, tako da ga vi opremate. Automatski, vi više ne iznajmljujete samo prostor, već dodajete i uslugu u svoju ponudu, a to naplaćujete 300 evra mesečno, ili 10 evra dnevno. A šta se dešava ako iznajmljujete stan na dan? Za kratkoročno izdavanje vi obezbeđujete još više usluga: posteljinu, kućne aparate, dodatni nameštaj, higijenu, održavanje… Te usluge i udobnost koje one pružaju naplaćujete više nego samo izdavanje stana, i to barem tri puta više. Prosečna cena usluge stan na dan je 40 - 50 evra dnevno. Izračunajte sami koliko je veća vaša zarada na mesečnom nivou, čak i ako stan nije izdat svakodnevno!

Uz ovakvu računicu, kupovina stana koji će biti izvor prihoda od izdavanja naglo dobija na privlačnosti. Ova vrsta investicije obično ima vrlo dugačak rok otplate, ali sa ovakvim poslovnim modelom, rok do prvog čistog profita značajno je skraćen.

Ali, ovo zahteva dodatne troškove i angažovanje, reći će neko. Ako tako razmišljate, ostanite na uobičajenom dugoročnom izdavanju stanova. Mi ćemo vam, naravno, pomoći u tome, da svako vaše angažovanje oko izdavanja nekretnine svedemo na minimum. Sa zadovoljstvom ćemo vašu nekretninu uvrstiti u našu ponudu na stranici izdavanje stanova. Ako ipak posedujete preduzetnički duh i želite da investirate sredstva u opremanje stana i vreme u pružanje dodatnih usluga, onda je vaše mesto na stranici stan na dan.

Jeste li uzbuđeni zbog nove poslovne mogućnosti i jedva čekate da krenete sa kratkoročnim izdavanjem? Ako se pitate kakav vaš sledeći korak treba da bude, na pravom ste mestu. Kontaktirajte naš tim koji će vas posavetovati kako da uspešno ostvarite profit od stana na dan.